Cursus medische terminologie/medische taal

Als (startende) verpleegkundige, doktersassistente of medisch secretaresse in het ziekenhuis of daarbuiten, kom je veel medische termen tegen in je werk. Sommige termen zijn vanzelfsprekend, andere minder. Wil jij je collega’s beter kunnen volgen tijdens een gesprek of tijdens de overdracht? Of wil je die lastige medische brief ontcijferen, of wil je weten wat voor soort operaties je inplant? Dan is deze cursus mogelijk geschikt voor jou.

Bij deze basis cursus wordt je de belangrijkste anatomie uitgelegd aan hand van filmpjes en tekeningen. Anatomie is namelijk een belangrijk hulpmiddel bij het begrijpen van medische termen. Je krijgt ook een werkboek waar je zelf mee aan de slag kan en wat een mooi naslagwerk vormt.

Na het behandelen van de anatomie gaan we de verschillende afdelingen in het ziekenhuis langs, zo komen de specifieke medische termen van elk specialisme voorbij.

De cursus kan op locatie gegeven worden, maar ook een presentatie via digitale media is mogelijk gezien het flexibel werken. De cursus duurt minimaal 2 dagdelen en wordt gegeven in kleine groepen. De inhoud en de vorm van de cursus is bespreekbaar, en aan te passen op jouw situatie.

******Nieuw******

Momenteel zijn wij (Stan Geurts van de Hulpdokter en ik zelf) bezig om een online cursus te maken, die je kan volgen in je eigen tijd. Volg deze website of mijn Linkedin profiel om updates en de lanceerdatum te ontvangen.

https://www.linkedin.com/in/alyssa-aarntzen-22714a73/